Osmanlıca Mealli Kur’an (Mühürlü)
Basım :HAYRAT NEŞRİYAT
Yazar :HAYRAT NEŞRİYAT İLİM ARAŞTIRMA HEYETİ
ÖZELLİKLER
Renk Seçenekleri: Yeşil, Bordo ( Satın alırken ödeme sayfasında not kısmına istediğiniz rengi yazınız, stokta varsa gönderilir yoksa diğer renk gönderilir.)
Sayfa Düzeni:Bir sayfa Arapça Kur’ân metni, hemen karşı sayfada Türkçe meali (Osmanlı Alfabesi) ve alt tarafında muteber tefsir kitaplarından haşiyeler (dipnotlar) yer alır.
Dil/Alfabe:Türkçe/Osmanlı Albabesi (Günümüzde konuşulan Türkçedir. Ancak Latin harfleri ile değil Osmanlı Harfleri ile yazılmıştır.)
Kılıf/Kutu: Yok
Mühür: Diyanet İşlerinden ve Mısır El-Ezher’den Mühürlü (Arapça Metin)
Baskı Rengi: 6 Renk Baskı
Sayfa Sayısı: 706 Sayfa (604 sayfa Kur’ân-ı Kerim Meali, 102 sayfa diğer bilgiler)
Cilt Tipi: Bez Kaplama Karton Kapak
Kur’an Tertibi: Hafız Osman Hattıyla yazılmış olan Mushaf-ı Şerif’in tertibine uygun olarak Ayet-Berkenar, Medd’li Kasr’lı olarak hazırlanmıştır.
MEALİMİZİ KISACA TANIYALIM
Meal Hazırlanırken Dikkat edilen Hususlar
Bu çalışmamızın her safhasında mu‘teber tefsir kitablarından istifâde ettik. Bu kaynaklarda bulamadığımız hiçbir nükteyi, parantez içinde dahi olsa ifâde etmemeye ihtimam gösterdik. İ‘tikādî mes’elelerde ehl-i sünnet görüşlerini nazara vermeye ve bu kaviller arasındaki önceliğe, hem aynı makamda daha tenzîhî bulduğumuz kavli tercîh etmeye dikkat ettik. Anlaşılması müşkil ve yanlış anlamaya müsâid bazı âyetlerin kısa îzahları, tefsirlerin asıl nüshalarından iktibâs edilerek hâşiyelere derc edildi ve herbirinin kaynakları gösterildi. Birtakım ıstılâhların ma‘nâları, hem tefsirlerden hem de ilmî eserlerden bil-istifâde hulâsaten verilmeye çalışıldı. Kezâ, nâsih ve mensuh âyetlerle, fıkha ve muâmelâta müteallik bazı âyetlerin kısa îzahları ihtiyaç nisbetinde kaynaklardan iktibâs edildi. Kelimelerin açıklamaları yapılırken mücerred ma‘nâlarından ziyâde, metin içerisinde yüklendikleri ma‘nâlar hissettirilmeye çalışıldı.
Meali Kim Hazırladı?
Neşriyâtımızın bünyesinde bulunan İlmî Araştırma Merkezi nezâretinde on yıla yakın süren bu çalışma, gerek yurt içindeki muhtelif İlâhiyât Fakültelerinden ve şark medreselerinden, gerekse yurt dışındaki Câmi‘ü’l-Ezher gibi dînî eğitim veren üniversitelerden ve medreselerden me’zun olan on kişilik bir hey’et tarafından yapıldı.
İstişâre esas tutularak, hey’et hâlinde hazırlanan bu nihâî metin, son olarak ilâhiyât, edebiyat, târih, psikoloji, pedagoji, eğitim, mühendislik, teknik eğitim, tıb, iktisad, hukuk, siyasal, güzel san‘atlar gibi çok farklı meslek ve ihtisaslara sâhib, ricâlen nisâen oldukça kalabalık bir hey’etin baştan sona ciddî tedkik ve iştirâkiyle, görüşlerinden istifâde edilerek bir yıla yakın bir süre içinde redakte edildi.
İÇİNDEKİLER
1- TAKDİM
2- HATİM DUASI (ARAPÇA VE TÜRKÇE)
3- SECAVENDLER HAKKINDA İZAHAT
4- SÛRE FİHRİSTİ
5- ALFABETİK FİHRİST
6- MEALDE GEÇEN MEVKİ’LERİ GÖSTEREN HARİTA
7- MUKADDEME
8- MEFHÛM İNDEKSİ
9- ŞAHIS VE YER İNDEKSİ
10- HAŞİYE İNDEKSİ
11- KUR’ÂN-I KERİM, TÜRKÇE MEALİ VE TEFSİR DİPNOTLARI
ESER BOYLARI
Rahle Boy – 19x28cm
Orta Boy – 16x24cm